Rifle Scopes  100yd zero, 2nd rev indicator showing

regency

Sergeant
Full Member
Minuteman
Nov 16, 2007
511
255
33
Memphis, Tennessee
www.patwar.com
Has anyone ran in to this before? Just got my suppressed SR15 zeroed for 100 and the kahles 318's red indicator is sticking up. It is in a spur mount with 0mil/0moa cant built in.
 

ZEROGUY

Dopus Coriolis
Full Member
Minuteman
Mar 21, 2018
233
266
I’m not familiar with the mechanics of the turret on a k318. But I’d wager that if you’ve already zeroed your turrets per the instructions and have this problem you need to get a 20 moa mount.

You want your zero to be towards the bottom of your scopes adjustment range so you can maximize how much elevation the turrets will give you.
 

BAO13

Full Member
Full Member
Minuteman
Feb 21, 2017
964
50
that Is about correct if you don’t have any MOA built into the rifle pic rail and nothing in your mount.
 
Last edited:

Dthomas3523

Hall Monitor
Staff member
Moderator
Supporter
Commercial Supporter
Full Member
Minuteman
  • Jan 31, 2018
    10,815
    15,544
    South Texas
    Does it stop at the zero stop under zero? If not, you have the turret mechanism tripped for the second rev and you need to spin it back a rev when floating the turret.
     

    Snuby642

    Two Star General
    Full Member
    Minuteman
  • Feb 11, 2017
    6,686
    8,057
    I have set up zero stops wrong, different brand same result.

    Reread setup instructions some are not written well.

    My last zero stop would come up to stop 2 clicks below 100 yards and not actual zero.
    Not a big deal.
     
    Last edited:

    Guthwine

    Registered from Austria
    Full Member
    Minuteman
    Jan 27, 2019
    191
    136
    Once you have your 100yds setting, you have to loosen the screws on the turret and turn the cap all the way down so the indicatior disappears and then retighten the screws at 0. Then you should have all the travel that is left in the scope with the indicator not showing at your real zero.
     

    regency

    Sergeant
    Full Member
    Minuteman
    Nov 16, 2007
    511
    255
    33
    Memphis, Tennessee
    www.patwar.com
    Does it stop at the zero stop under zero? If not, you have the turret mechanism tripped for the second rev and you need to spin it back a rev when floating the turret.

    yes, about 3 clicks below my zero is where the stop is. Think I figured it out, when I was spinning the turret freely with the screws loose, I was hitting a false wall, pushed a little harder and the red pop up went down. Guess I just didn't force it quite enough. All good now.